Hoe Groene Ruimtes Kinderen Ten Goede Komen
Groendaken en Cognitieve ontwikkeling: Het uitzicht op groendaken of groene ruimtes in het algemeen kan aanzienlijk bijdragen aan een betere cognitieve ontwikkeling van basisschoolkinderen, zoals aangetoond door een studie van Green Cities. Deze studie onderzocht de relatie tussen blootstelling aan groene ruimtes en de cognitieve ontwikkeling van basisschoolkinderen in Barcelona, Spanje.
Resultaten van het onderzoek
De resultaten van het onderzoek, gebaseerd op 2.593 schoolkinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar, toonden aan dat blootstelling aan groene ruimtes, zowel op school als in de omgeving van de school en thuis, geassocieerd was met verbeteringen in verschillende aspecten van cognitieve functies. Deze verbeteringen omvatten een toename van werkgeheugen, superieur werkgeheugen en een vermindering van onoplettendheid bij kinderen.
Groendaken en Cognitieve Ontwikkeling: Associatie
Interessant genoeg suggereerden de bevindingen ook dat een deel van deze associatie kon worden verklaard door een afname van blootstelling aan luchtvervuiling. Dit benadrukt het belang van groene omgevingen, zoals groendaken, in stedelijke gebieden, niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen.
Conclusie
Door basisschoolkinderen bloot te stellen aan groene ruimtes, zoals groendaken, kunnen scholen en gemeenschappen een omgeving creëren die bevorderlijk is voor het leren en de ontwikkeling van kinderen. Deze bevindingen benadrukken dus het belang van investeringen in groene infrastructuur en het creëren van groene ruimtes in stedelijke omgevingen, niet alleen voor de gezondheid van het milieu, maar ook voor de gezondheid en ontwikkeling van de toekomstige generaties.
Meer weten over Groendaken en Cognitieve Ontwikkeling?
Wil je ook zo’n groene omgeving creëren rond de studeerruimte van je kind? Kijkt jouw kind momenteel uit op een zwart plat dak? Dan is de kans groot dat het zich beter zal kunnen concentreren wanneer je er een groendak van maakt. Kunnen we je helpen? Laat het ons weten via deze link