groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

aanleg groendaken

Aanleg groendaken

Groenpalet bv plaatst ook jouw groendak.

Jouw groendak bestaat dan in hoofdzaak uit vetplanten (sedum). Door het geringe gewicht kan dit extensief groendak in de meeste gevallen op bestaande daken worden toegepast, zelfs op daken van tuinhuizen en bijgebouwen.

Jouw groendak kan aangelegd worden op platte daken en daken met een helling tot 45°. Boven de 10° moeten echter speciale voorzieningen aangebracht worden.

De opbouw bestaat uit:

  • een waterdichte dakbedekking
  • een worteldichte laag en/of beschermvlies
  • een kunststof drainagelaag met filter
  • een substraatlaag van 4 tot 20 cm (afhankelijk van de gewenste planten)

In de substraatlaag worden de sedums en/of andere planten geplaatst. De sedumplanten zijn bodembedekkend en vergen weinig onderhoud. Ze zijn bovendien bestand tegen hoge temperaturen en droogte. Ook met onze Belgische winters hebben ze geen moeite.

Jouw dak gaat twee- tot driemaal langer mee

De beschermende functie van jouw groendak zorgt er voor dat zonlicht, wind en regen de bestaande dakbekleding niet meer kan verweren en beschadigen.

Het is tevens een prima thermische en akoustische isolatielaag.

Regenwater wordt langer vastgehouden, zodat jouw waterafvoer minder water moet slikken tijdens hevige regenbuien.

Bovendien helpt jouw groendak het milieu een handje. De planten onttrekken immers CO2 en fijne stofdeeltjes aan de lucht.

Ontwerp tot realisatie​

Wij komen ter plaatse kijken of jouw dak geschikt is voor het aanleggen van een groendak. We meten alles tot in detail op en maken een aangepaste offerte. Daarbij geven we ook advies omtrent de planten die best gebruikt worden, in functie van de hellingsgraad en de oriëntatie van het dak.

Wist je dat…

…je jouw groendak kan kiezen in een bepaald kleurenpalet? Groen, roze, geel, rood, bruin, brons of gemengd … wij hebben er de juiste sedums voor.

Bij het plaatsen wordt alles op een professionele manier, netjes en met veel zorg afgewerkt zodat je jarenlang van jouw groendak​ kan genieten.

Wij plaatsen groendaken op grote en kleine gebouwen, zoals:

  • tuinhuizen en carports
  • bijgebouwen
  • daken van privé-woningen
  • daken van kantoorgebouwen, openbare gebouwen​