groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Mega energie kosten

Swingen de mega energie kosten ook bij jou de pan uit?

Na een warme zomer met veel airco kosten, zijn we door de mega energie prijzen nog meer genoodzaakt om bewuster om te gaan met ons energieverbruik.

Alsof de stijgende aardgas- en elektriciteitsprijzen op zich al niet erg genoeg zijn was er deze zomer ook nog eens de zon die de temperaturen meedogenloos de hoogte injoeg.

Niet dat we de zon willen weren, integendeel, voor wie de hitte overdag even kon ontvluchten in een goed gekoelde woning was het een geweldige zomer.

Lange dagen en genieten van zwoele avonden, BBQ-party’s, uitstapjes naar zee, boswandelingen en ook hoogdraaiende zonnepanelen die het nog nooit eerder zo goed deden.

Voor wie geen koele woning had was het toch wel even doorbijten en wie zijn woning deze zomer koelde met een airco-systeem kreeg een meedogenloze mega energie factuur gepresenteerd. Deze winter wacht ons hetzelfde verhaal maar dan omgekeerd. Dure stookkosten om vocht en koude te trotseren zelfs bij goed geïsoleerde woningen.

De energiekosten lopen nu zo hoog op dat iedere % besparing de moeite wordt.

Mega energiekosten besparend groendak
vandemeersche.photography

Wist je dat groendaken met een hoge bedekkingsgraad je woning niet alleen natuurlijk koelen in de zomer – doordat ze hitte op je dak ongeveer halveren – maar ook in de winter de efficiëntie van jouw dakisolatie verhogen. Een energiebesparing van 10% is daarop geen uitzondering.

Bedenk daarbij dat: Jouw jaarfactuur is nu je maandfactuur. Aan de huidige prijzen betaalt een gemiddeld Vlaams gezin 10.000 euro per jaar voor gas en elektriciteit. Dat is tien keer meer dan vorig jaar. 

Als je dan weet dat

  • 60% van je energie factuur gaat naar verwarming
  • én dat het warmteverlies (tot wel 30% van je verwarming) vooral via het dak gebeurt

dan besef je dat er algauw honderden euro’s bespaard kunnen worden door een 10% beter werkende dakisolatie. En dat kan dankzij een groendak met hoge dekkingsgraad.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/07/29/tips-energie/

Een Groenpalet Groendak staat garant voor zo’n hoge dekkingsgraad en een maximale besparing. Een jaarfactuur van €10 000 kan een besparing opleveren van:

60% van €10 000 = €6 000 en 30% (warmteverlies via het dak) van 6 000 = €1 800. Hierop kan je tot 10% besparen dankzij je groendak. Dat is een besparing van €180 per jaar!

Bespaar geld met slimme investeringen!

Meer info nodig? Neem gerust contact op info@groenpalet.be. We staan je bij met advies op maat.

Luc