groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Groenpalet Geraardsbergen

Waarom Geraardsbergen Groendaken Wil

Een Duurzame Revolutie voor de Stad

On alle Giesbaargeneirs,

Wist je dat Geraardsbergen een groene revolutie doormaakt? Onze prachtige stad in Oost-Vlaanderen omarmt groendaken met open armen, en er zijn goede redenen waarom jij dat ook zou moeten doen. In deze nieuwsbrief duiken we dieper in waarom Geraardsbergen groendaken omarmt en waarom jij dat ook zou moeten overwegen.

1. Een Mooiere Leefbare Stad

Groendaken Geraardsbergen

Stel je een stad voor waar de daken bedekt zijn met weelderig groen, waar planten en bloemen floreren hoog boven de grond. Dit is precies wat Geraardsbergen voor ogen heeft. Groendaken dragen bij aan de esthetische charme van de stad en creëren groene oases in een stedelijke omgeving. Ze bieden niet alleen visueel plezier, maar dragen ook bij aan een gezondere, meer ontspannen levensstijl voor inwoners.

2. Verbeterde Waterhuishouding en Verminderd Overstromingsgevaar

Een feeëriek stadsdaktuintje, made by Jonathan!

Geraardsbergen heeft een geschiedenis van overstromingen, waarbij de Dender regelmatig buiten haar oevers trad en huizen liet vollopen. Groendaken spelen een cruciale rol bij het beheren van regenwater. Ze absorberen neerslag, verminderen de belasting van rioleringssystemen en minimaliseren het risico op overstromingen. Het is een daad van collectieve verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan het verminderen van wateroverlast in onze stad.

3. Beloningen voor Inwoners

Geraardsbergen waterbeheer

Geraardsbergen moedigt inwoners aan om groendaken aan te leggen en hun leefomgeving te vergroenen. De stad kiest voor waterbeheersing en werkt in haar 20 stappenplan naar een duurzaam en efficiënt beheer van gebouwen toe. Dit betekent dat wanneer jij besluit om groen toe te voegen aan je dak, je niet alleen bijdraagt aan een mooiere stad, maar ook meewerkt aan een algemene beleidsvisie om onze stad duurzamer, groener en overstromingsvrij te maken.

4. Schone Lucht in Je Slaapkamer

Groendak Geraardsbergen

Wist je dat groendaken ook een onverwacht voordeel bieden? Wetenschappelijke studies tonen aan dat de beplanting op groendaken uitlaatgassen en microdeeltjes zware metalen absorbeert, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. 1 m² groendak kan de jaarlijkse uitstoot van 1 wagen afvangen. Dus, als je ’s nachts slaapt met een groendak boven je hoofd of naast je slaapkamerraam, adem je schonere lucht in, wat de gezondheid en het welzijn bevordert.

Bronvermelding:

Dus, waarom zou je overwegen om een groendak te omarmen in Geraardsbergen?

Omdat het niet alleen goed is voor jou, maar ook voor onze stad en het milieu als geheel. Samen kunnen we een verschil maken door te investeren in groen en duurzaamheid. Laten we de stad Geraardsbergen samen transformeren in een groen paradijs.

Groendak subsidie

Doe mee met de groene revolutie en ontdek de voordelen van groendaken in jouw stad. Samen kunnen we de toekomst van Geraardsbergen een stuk groener maken!

Met groene groeten, 

Het Groenpalet Team 

Website Groenpalet

Klaar om jouw dak om te toveren tot een groene oase?

Vul NU hieronder ons contactformulier in en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een mooiere stad, een betere waterhuishouding en schonere lucht in je slaapkamer.

Samen kunnen we Geraardsbergen groener maken dan ooit tevoren!

Groendak Groenpalet