groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Sedum spurium ‘Album’

Het vetkruid Sedum spurium komt uit de Kaukasus.

Het is een borderplant, rotsplant en randplant. Hij past dus mooi in een rotstuin. Het is een zodenvormende vaste plant.

De stengels zijn kruipend-opstijgend. De overstaande bladeren zijn donkergroen van kleur. De bloemen bevinden zich in dichte eindstandige, tot 5 centimeter brede tuilen.

Er is een grote variëteit aan soorten Sedum: van kamerplanten, die oorspronkelijk uit Mexico komen, eenjarig goed tot struikachtige planten. Ze zijn zeer populair in de tuin omdat ze meestal massaal bloeien en een ware aantrekkingspool zijn voor vlinders en bijen.

De bloemen zijn kleine sterretjes die dicht bij elkaar zitten. Ook in de winter zijn de uitgebloeide bloemen prachtig, vooral boven een laagje sneeuw. Een andere reden voor de populariteit is dat Sedum in de top tien van vlinderplanten staat.

De bladeren van alle soorten zijn opslagplaatsen voor vocht. Als het lange tijd droog is geweest wordt dit vocht gebruikt. In natte perioden wordt het vocht weer opgeslagen. Dat gaat het beste als de plant in de zon staat. Op het oppervlak van het blad zit een beschermende wasachtige laag, wat de verklaring is voor de Nederlandse naam ‘vetkruid’.

Webshop

Interesse om deze plant te kopen? Neem een kijkje op onze webshop.

Extra informatie

Bloeitijd

augustus-september

Bloemkleur

wit

Hoogte

10cm

Standplaats

half-schaduw, volle zon

Wintergroen

Ja

Winterhard

Ja