groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Echinacea purpurea – Zonnehoed

Echinacea purpurea, ook wel zonnehoed genoemd, is een opgaande overblijvende vaste plant, die een hoogte tussen de zeventig tot honderdtwintig centimeter kan halen. De bladeren zijn eirond aan de voet van de stengel en langwerpig aan het bladeinde. Het blad is licht behaard. De lintbloemen zijn alleenstaand en bereiken een lengte tot tien centimeter. De bloemen staan in een krans rond het roestbruine bloemhoofd. Naarmate de bloei vordert, gaan de straalbloemen meer en meer hangen. Het wegknippen van verwelkte bloemen zorgt voor nog meer bloemen.

Zonnehoed moet in de volle zon staan, wil je mooie, grote bloemen krijgen. Op een humusrijke, een zavel- of kleigrond, die voldoende vocht kan vasthouden, groeit de plant het beste.

Plant ze op een onderlinge afstand van 45cm.

Echinacea is natuurlijk als solitair te gebruiken. Indrukwekkender wordt een hele groep van deze soort. Zet deze plant eens tegen een achtergrond van Cotinus coggygria ‘Royal Purple’. De kleuren harmoniëren hier heel goed mee.
Wie de ruimte heeft of meer van een natuurlijker, weideachtige vegetatie houdt, kan Echinacea eens combineren met bijvoorbeeld Solidago, Helianthus en Lavendel. Plant al deze soorten in meanderende banen, zoals een rivier zich door het landschap slingert. De kleurenpracht geeft in hoogzomer een spektakel van jewelste van schilderachtige allure.

Webshop

Interesse om deze plant te kopen? Neem een kijkje op onze webshop.

Extra informatie

Bloeitijd

juni-september

Bloemkleur

roze

Hoogte

110cm

Standplaats

volle zon

Wintergroen

Nee

Winterhard

Ja