groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Project Laken: Levendige Oase op Voorbeeldgebouw

Semi-Intensive Groendaken in Brussel

Project Laken: Op 17 mei 2023 werd er een prachtig groen project gerealiseerd in de bruisende hoofdstad van België – twee semi-intensieve groendaken die de skyline van Brussel verrijken met hun groene pracht. Nu, een jaar later, schitteren deze groendaken nog meer als levendige oases bovenop een voorbeeldgebouw in Brussel, een bouwwerk dat een toonbeeld is van duurzaamheid en milieubewustzijn.

Project Laken: Zonnig
Project Laken: Groendak in zon
Zon en Schaduw in Project Laken:

De aanleg van dit groene project, bestaande uit zowel een zonnig gelegen groendak als een schaduwrijk groendak, vond plaats in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

De keuze van planten was zorgvuldig overwogen, met onder andere sedumpluggen met een mix van 16 soorten, Dianthus carthusianorum, Achillea millefolium, en nog veel meer. De toevoeging van zaden door de klant heeft geleid tot een divers en levendig ecosysteem op de daken.

Zwarte roofing op zonnedak
Uitzicht zwarte roofing op zonnedak
Project Laken: Zon beplanting
Project Laken: Zonnig groendak beplanten
Project Laken zon
Project Laken: Zonnig groendak

 

Groendaken op voorbeeldgebouw

De groendaken van het project Laken zijn onderdeel van een groter geheel – een gebouw dat officieel is geregistreerd als een voorbeeldgebouw in Brussel.

 

Aanleg schaduwdak
Start aanleg schaduwdak

Aanleg beplanting Schaduwgroendak

Project Laken: Schaduw groendak
Project Laken: Schaduw groendak
Maar wat houdt dit precies in?

Een voorbeeldgebouw in Brussel is een bouwproject dat aantoonbaar voldoet aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Deze gebouwen dienen als inspiratie voor anderen en zijn een tastbaar bewijs van de inzet van de stad Brussel voor een groenere en duurzamere toekomst.

Project Laken: Een toonaangevend groen initiatief

Dit groendakproject illustreert perfect hoe groene initiatieven kunnen bijdragen aan de transformatie van stedelijke omgevingen naar gezonde, biodiverse leefruimtes. Door te investeren in groendaken, zoals dit bewonderenswaardige project in Brussel, kunnen we niet alleen de esthetiek van onze steden verbeteren, maar ook bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering en het bevorderen van biodiversiteit.

Aanleg beplanting Schaduwgroendak
Aanleg beplanting Schaduwgroendak

 

 

Maak zelf een verschil

Blijf op de hoogte van onze groendakprojecten door verder te lezen en ontdek hoe ook jij een verschil kunt maken in het creëren van een groenere toekomst voor Brussel en daarbuiten.

Heb je vragen of heb je zin gekregen om zelf gezonder te wonen, laat het hier weten.

Samen kunnen we bouwen aan een duurzamere wereld waarin mens en natuur in harmonie samenleven.

Biodiversiteitsdak

Groendak Laken