groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Kleurrijke isolatie – Geraardsbergen

 

In het najaar van 2017 hebben we dit groendak aangelegd in Geraardsbergen. We hadden geluk dit frequent te mogen opvolgen, waardoor we van dichtbij de groei konden meemaken en extra trots konden zijn op het eindresultaat. 

De eigenaars van dit huis waren op meerdere vlakken niet blij van hun grijs dak: Het water liep moeizaam af, in de zomer werd de ruimte onder dit dak zeer snel warm en het was gewoon onaantrekkelijk.

Ze hadden daarbij niet veel tuin en wouden graag een plaats hebben waar ze tot rust konden komen. 

Een groendak was dus exact de oplossing die ze nodig hadden. Door met het gepaste drainagemateriaal te werken, was het waterprobleem meteen opgelost.

Deze klanten hebben voor een basis van sedumpluggen gekozen, aangezien ze graag de groei van het groendak zelf wouden meemaken. Om extra variatie toe te voegen hebben we ook enkele sempervivums (huislook) en enkele bloembollen toegevoegd. Hiermee hebben we op een eenvoudige manier een visueel groot verschil gemaakt.

Ook hebben ze in de zomer nu een natuurlijke isolatie tegen warmte die zijn werk zeer goed doet.

Hedendaags hebben ze geen dak meer vol met water waar duiven in komen baden, maar een dak vol met kleuren en vlinders. Wie wilt dat nu niet?