groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Groendaken Kortrijk: Met Denis Dujardin

Dynamiek in de stad Kortrijk

Groendaken Kortrijk: In de dynamische stad Kortrijk bloeit een bijzondere samenwerking tussen Groenpalet en Denis Dujardin.

Groendaken Kortrijk met Kartuizer anjer

Denis is een vooraanstaande nomadische adviseur in landschapsarchitectuur en stadsplanning.

Zoals hij ook in Greenpro beschrijft, staat Denis voor de Romantisering van de Natuur. Hij pleit voor samenwerking MET de natuur via daktuinen en regentuinen, niet dominantie er van.

Dujardin heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in daktuinen en regentuinen, die respectievelijk droogte- en natte omstandigheden vertegenwoordigen. Beide tuinsoorten laten zien dat de natuur dynamisch is, volgens het Griekse concept ‘Panta Rhei’ (alles stroomt). In zijn benadering kiest hij voor mengingen van plantensoorten die zich aanpassen aan de omstandigheden in plaats van de natuur op te leggen.

Luc Vermeir, zaakvoerder van Groenpalet, deelt dit perspectief helemaal en past het zelf ook toe bij de aanleg van daktuinen:

Zaakvoerder Groenpalet bv
Luc Vermeir – Groenpalet bv

“Denis is al lang een gewaardeerde klant, vooral voor klimaatrobuuste planten voor zijn projecten.”

Een Duurzame Samenwerking met Denis Dujardin

Deze creatie van daktuinen in Kortrijk die we samen tot stand gebracht hebben is een ontwerp van Denis waarbij wij instonden voor de aanleg en de voorbereidende dakinspectie!

Groendaken Kortrijk met Verbena

 

De creatie van daktuinen in Kortrijk is het resultaat van dit partnerschap, waarbij Denis het ontwerp verzorgde en Groenpalet verantwoordelijk was voor de aanleg en voorbereidende dakinspectie. Een staaltje van fijne samenwerking, gedreven door open communicatie en bewondering voor Denis’ innovatieve ideeën en klimaatbewuste aanpak.

Groendaken Kortrijk: Samenwerken met de natuur
Daktuinen: Samenwerken met de natuur

Groendaken Kortrijk: Een resultaat dat mag gezien worden!

Deze groendaken vormen een opvallend verschil in de stad. Ze brengen niet alleen natuur naar de hoogten van Kortrijk, maar dragen ook bij aan een duurzamere en leefbaardere omgeving. Het resultaat, zichtbaar op daken zowel met als zonder groen, illustreert de impact van deze groene toevoegingen.

Groendak aanleggen: Voor & Na
Dak MET Groendak en ZONDER.

Als trotse bijdragers aan het groene weefsel van Kortrijk, bieden wij unieke stukjes dakgroen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve invloed hebben op de stad. Deze groene parels dragen bij aan een duurzamer Kortrijk. Ontdek de geheime troeven van groendaken en hun rol bij het oplossen van wateroverlast in ons diepgaand artikel: groendak in Kortrijk en de positieve impact van groendaken op de stad!

Groendaken Kortrijk dakrand

 

Kortom, Groenpalet en Denis Dujardin veranderen niet alleen het stadslandschap, maar dragen ook bij aan de ecologische en duurzame visie van Kortrijk.

Groendaken Kortijk onderhoudsbeurt

Lees meer over deze groene revolutie en ontdek hoe groendaken Kortrijk transformeren naar een groenere toekomst. 🌿🏡 #GroendakenKortrijk #GroendakKortrijk #Duurzaamheid #DenisDujardin

Groendaken Kortrijk Najaar