groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Een sedumschaal voor Allerheiligen

De herfst is begonnen, de dagen worden treuriger. Langzaamaan bereiden wij ons voor op een belangrijke dag voor velen: Allerheiligen. Traditiegetrouw leggen we chrysanten op de graven wanneer wij een bezoek brengen aan onze verloren dierbaren, maar liefde voor een dierbare zit hem niet in de chrysanten.

Ik vind het zelf altijd erg treurig, een begraafplaats vol met vergane boeketten, slappe plantjes… Maar dat hoeft niet, er bestaan ook planten die altijd mooi blijven, ook bij droogte en ook als ze uitgebloeid zijn: winterharde vetplanten. Als je liever niet kiest voor een helemaal groen graf is het wellicht eens tijd om te denken aan een mooi stukje van sedumplanten om op het graf te plaatsen.

Bekijk eens onderstaande foto’s ter inspiratie:

Deze schalen bestaan uit een assortiment van lentebloeiers, zomerbloeiers én herfstbloeiers. Zo geef je jouw verloren dierbare altijd iets moois. Deze schalen maak je al heel eenvoudig zelf door uit ons uitgebreide assortiment de planten te kiezen die jou het meeste aanstaan en deze zelf te planten in een schaal naar wens.

Kies bijvoorbeeld voor de volgende planten voor een sobere uitstraling:

Of juist ter nagedachtenis van de kleurrijke persoon:

De drie voorbeeldschalen zijn ook te koop, deze zijn uniek en verder niet op voorraad. De schalen kunnen enkel bij onze kwekerij te Geraardsbergen (BE) opgehaald worden, verzending is niet mogelijk.

Gele schaal: 35

Witte schaal: €25

Paars/roze schaal: €25