groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Hittegolven bereiken Geraarddsbergen België

Hittegolven

 

 

Jaaaa zon! Maar oeh die hitte, zie jij daar ook tegenop? Ventilatoren, airconditioning, jij zoekt echt een uitvlucht van die vieze, klamme warmte die ons land steeds vaker teistert met deze nieuwe hittegolven. Waarom zoek je nog een uitvlucht eigenlijk? Buiten is het warm maar binnen is het lekker koel, toch? Of heb jij ook zo’n oud, grauw, deprimerend en slecht geïsoleerd dak wat van jouw huis in de zomer een ware hoogoven maakt!?

Ben jij dit tijdens hittegolven? In huis hoeft dat echt niet meer!

Wij hebben voor jou dé oplossing: maak van jouw koekenpandak een groendak! De planten nemen de straling en hitte van de zon op, waardoor ze een deken van verkoeling zijn. Zo blijft jouw dak stabiel in temperatuur, zelfs tijdens hittegolven. Op een vlak dak zonder groen kan de temperatuur tijdens de zomer wel oplopen tot 70⁰C. Met een groendak blijft, door de beplanting, de temperatuur op maximum ongeveer 37ºC. Bovendien vormen de planten een laagje bescherming tussen de UV-straling van de zon en jouw roofing, waardoor je dakbedekking veel langer meegaat, tot drie keer de normale levensduur.

Ook je zonnepanelen lijden onder die extreme temperaturen van de hittegolven. Maar dankzij de vegetatie op groendaken wordt er een microklimaat gecreëerd. Hierdoor zijn er minder extreme temperaturen op jouw dak; bij volle zon ontstaat er afkoeling dankzij de verdamping, plus dat de planten zelf altijd al minder heet worden dan een donkere dakbedekking. Zonnecellen functioneren nu eenmaal beter in een koelere omgeving: zonnepanelen gaan uiteindelijk veel langer mee dankzij een extensief groendak.

Groeit er op jouw dak binnenkort een zee van kleur, een bron van verkoeling en neem jij binnenshuis lekker een duik in je frisse zetel? Zelfs tijdens hittegolven?!

Nieuwsgierig geworden naar de voordelen van een Groendak? Er bestaan er namelijk nog veel meer. Klik dan hier en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

(Weerbericht van weeronline.nl)

Maak van jouw koekenpandak een prachtig groendak dat zorgt voor verkoeling! Zelfs tijdens hittegolven.