groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Gentse Klimaatpremies

Klimaatpremies Gent: Nieuw en Makkelijker

Voor de aanleg van groendaken in Gent!

Klimaatpremies Gent: Groendaken zijn de toekomst voor steden die kampen met klimaatverandering, hittegolven en overstromingen. De stad Gent steunt actief groeninitiatieven zoals Groenpalet om de aanleg van groendaken te stimuleren. Om dit project verder te ondersteunen, heeft de stad Gent besloten een nieuwe klimaatpremie in te voeren waardoor inwoners van Gent gemakkelijker financiële steun kunnen krijgen voor het aanleggen van groendaken.

Klimaatpremies Gent Groendak Regenwater
Klimaatpremies Gent: Wat betekent dit concreet?

De klimaatpremie van de stad Gent zal inwoners van Gent ondersteunen bij zowel het stabiliteitsonderzoek als de aanleg van een groendak. In feite wordt de klimaatpremie gezien als een beloning voor het aanleggen van een groendak, omdat het bijdraagt aan de vermindering van het hitte-eiland effect, een betere luchtkwaliteit en het verminderen van stedelijke overstromingen.

Groene steden: kunnen Hittedoden vermijden
Hoe werken de Gentse Klimaatpremies?

De klimaatpremie van de stad Gent is relatief eenvoudig en gemakkelijk te verkrijgen. Na de aanleg van het groendak ontvangt je een voorschotfactuur waarop het bedrijf Groenpalet het vereiste attest direct meelevert. Dit attest vergemakkelijkt het aanvragen van de klimaatpremie om zodoende ervoor te zorgen dat de betaling sneller kan verlopen. Uiteindelijk betekent dit dus dat je zo spoedig mogelijk jouw klimaatpremie ontvangt.

Klimaatpremies Gent investeren loont
Meer informatie

Voor meer informatie over het aanvragen van de klimaatpremie voor Gentse Groendaken raden wij je aan de website van de stad Gent te raadplegen. Het proces is echt zeer eenvoudig met een minimale inspanning, en kan leiden tot financiële ondersteuning voor degenen die zich inzetten voor een duurzame toekomst in Gent.

Groendaken Gent
Wij helpen graag

Groenpalet gaat er alles aan doen om het proces nog eenvoudiger te maken en jou te ondersteunen bij je inspanningen om jouw stad groener en meer duurzaam te maken. Contacteer ons gerust indien je nog vragen hebt ivm Klimaatpremies Gent of Groendaken in het algemeen!

#gent #9000gent #klimaatpremie #groendak #groendaken

Biodiversiteitsdak