groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Mos verwijderen van een groendak

Mos groeit graag op een (licht) zure bodem, kortom om mos weg te krijgen moeten we de bodem dus neutraliseren of juist licht basisch maken. Wat wij doen om mos te bestrijden is in de winter kalkkorrels strooien. Normaal doen we dit in december, januari of februari. Kalk zorgt er voor dat de bodem minder geschikt wordt voor het mos (minder zuur) en beter wordt voor de sedum. Mocht je echt grote stukken mos tussen je planten hebben dan verwijder je deze het best met een schepje, een mesje of een platte schroevendraaier. Wees voorzichtig dat je je dak niet beschadigt.
Kalkkorrels kan je kopen in je plaatselijke tuincentrum of doe-het-zelf-zaak. Mocht je het product niet kunnen vinden of blijf je liever thuis, dan kan je ook kalkkorrels bestellen via onze webshop.
Dosis: 20kg = 250m²
We geven in het voorjaar (april of mei) ook soms meststof met een anti-moswerking. Voor meer informatie over dit product kan je ons mailen op info@groenpalet.be of een berichtje sturen via facebook. Deze producten vormen geen probleem als je het regenwater gebruikt voor je WC. Indien je jouw regenwater gebruikt voor bijvoorbeeld je wasmachine, dan gebruik je het best een filter in verband met kleur en geur.