groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Groendaken en biodiversiteit

Wat kan een groendak betekenen voor de natuur?

Je hoort regelmatig in het nieuws dat het steeds minder goed gaat met de natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld 75% minder insecten zoals vlinders en bijen. Dit is niet alleen erg voor de dieren maar heeft ook veel invloed op de mens. Deze insecten zorgen onder andere voor bevruchting van gewassen oftewel ons voedsel. Ook is de opwarming van de aarde en duurzaamheid een veel gehoord onderwerp.

Wij van Groenpalet geloven dat meer groen in stedelijke gebieden, een grote bijdrage kan leveren aan de oplossing voor deze problemen. Groendaken bieden namelijk enorm veel voordelen voor zowel de mens als natuur. Zo zorgt een daktuin voor meer koelte in huis, houdt het water vast, zorgt voor minder stroomgebruik en geeft het huis ook nog een mooie uitstraling. Ook kunnen er veel verschillende maatregelen worden getroffen om insecten voedsel en beschutting te bieden. Maar niet alleen de insecten help je ermee, ook de vogels en andere dieren profiteren van jouw daktuin. Op deze manier help je jezelf niet alleen maar ook nog de natuur!

Wil je ook je steentje bijdragen aan een betere wereld en er zelf ook nog van profiteren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden bij jou thuis.

Wil je meer informatie over de biodiversiteit bevorderende maatregelen? Je kan het vinden in dit artikel.