groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

groendak ninove

Groendak Ninove

 

 

 

De Oudste, de Stoutste en de Wijste der Steden: een wijze Ninovieter kiest voor een groendak

 

“Waarom zou ik een groendak moeten hebben?” hoor ik je al denken. Heel simpel! Een groendak is financieel en economisch gewoon een fantastische zet! Daarnaast haal je je eigen stukje natuur naar je toe wat je leefgenot enorm zal verbeteren. We beginnen eerst met een paar financiële punten op een rijtje te zetten voor een groendak in Ninove.

 

 

Groendak Ninove: Lagere energiefactuur 

Met een groendak op je woning in Ninove daalt jouw energiefactuur in de zomer aanzienlijk. Nu vertrouw je op airco’s en ventilatoren om de hete zomers door te komen, maar straks is jouw groendak je nieuwe koeltebron. Zeker een zwart plat dak kan in de brandende zon een ware koekenpan worden, tot wel 70°C! Met een groendak blijft de temperatuur op je dak veel stabieler, rond de 37°C. Een verschil van 33°C! Ja, dat merk je echt wel in je woning zelf!

In de winter werkt een groendak warmteondersteunend, de chauffage moet dus net wat minder neig aan staan. Maar zelfs een paar graden lager op de thermostaat spaart al zo’n 7% uit. Dat is geld dat je dan weer voor leukere dingen kan gebruiken. Zoals een extra pintje met carnaval!

 

Groendak Ninove: Geen kosten om  je dakbedekking te vervangen

Dakbedekking heeft niet het eeuwige leven, dit komt omdat EPDM en roofing langzaam uitharden door de zon (UV-straling). Met een plantendek op jouw dak komt de UV-straling niet meer rechtstreeks  aan jouw dak. 

Daarnaast zijn deze materialen ook gevoelig voor temperatuurschommelingen: ze zetten uit bij warmte en krimpen in bij koude. Denk hierbij aan die 70°C ‘s zomers overdag in de brandende zon in vergelijking met de zomerse nachtelijke temperaturen van rond de 20°C: dat is een verschil van 50°C dat jouw dakbekleding elke 12 uur moet opvangen. Dit is ongelooflijk uitputtend voor het materiaal.

Met een groendak bereikt je dakbedekking die 70°C niet: de temperatuur blijft namelijk stabiel rond de 37°C. Dakbedekking dat onder een groendak ligt gaat tot wel 3 keer langer mee! Kies dus voor een groendak in plaats van 2 keer een nieuwe dakbedekking. Zo kost een nieuwe dakbedekking voor een dak van 19m² minimaal €3275,56. Een groendak voor dit formaat dak kost gemiddeld  €1500,00! (zonder subsidies, en in Ninove krijg je een subsidie van €31/m²). 

 
 

Groendak Ninove: Hogere waarde van jouw woning

Een groendak verhoogt de waarde van je woning. Grauwe saaie platte daken zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Met een groendak op jouw woning fleur je die saaie daken dus meteen op. Dit is een blijvende en levende investering in jouw huis.

 

Groendak Ninove: Een plezant bezoek van een goede gebuur

Door te kiezen voor een GROENpaletDAK bespaar jij veel kosten op transport, ons bedrijf zit namelijk in Geraardsbergen. Om de hoek dus! 

 
 

Naast de financiële voordelen van een groendak zijn er ook nog de volgende punten die jouw leven gewoon een stuk beter maken.

 

Groendak Ninove: Een streling voor het oog

Een groendak is gewoon ontzettend mooi om naar te kijken. Zie jij graag kleur? Houd jij van bloemen? Werk jij graag in je tuin? Dan kan jij het uitzicht van een groendak zeker waarderen. 

Zelfs als je geen klik hebt met de natuur zal je toch al vrolijker opstaan als je ‘s ochtends vroeg bij het opstaan een stukje natuur ziet wanneer je de gordijnen opendoet, in plaats van een grauw dak met van die vieze plekken.

 

 

Groendak Ninove: Salut geluidsoverlast!

Heb jij last van geluidsoverlast door bijvoorbeeld regen of hagel? Dat is nu verleden tijd! Een groendak zorgt namelijk ook voor geluidsisolatie. Hierdoor slaap jij lekker verder, ook al barst de hemel los boven jouw huis.

 

Groendak Ninove: Je eigen park

Je verbetert jouw levenskwaliteit door een stukje natuur naar jezelf toe te halen. Denk maar terug aan de eerste lockdown: we mochten niet naar buiten, en als we dan mochten dan waren parken en natuurgebieden overspoeld. Hoe fijn is het dan om thuis gewoon een beetje extra natuur om je heen te hebben? Dat is vrijheid en ontspanning. 

 

Groendak Ninove: Nen trotse wettel

Er bestaan meerdere types groendaken, als je kiest voor een type groendak met een dikke laag substraat (‘aarde’) dan kan je zelfs het meest Ninofse dak ooit hebben! Een wetteldak! 

Grapje! Maar het kán wel eigenlijk… als je dat graag wilt.

 

 

Groendak Ninove: Subsidies à volonté

“Allemaal leuk en wel Groenpalet, maar een groendak kost mij nog steeds een hoop geld”. Normaal kan dat misschien zo zijn, maar in Ninove is dat eigenlijk helemaal niet waar! De gemeente Ninove geeft namelijk een flinke subsidie voor de aanleg van groendaken. Hierdoor betaal jij aanzienlijk minder geld per vierkante meter! Ninove geeft maar liefst €31/m² subsidie. Dat betekent dat jij eigenlijk al van een groendak kan genieten vanaf ongeveer €26/m².

Voor die €26/m² krijg jij:

– een lagere energiefactuur

– koelere zomers

– minder koude winters

– een verlenging van de levensduur van je dakbedekking

– een verhoogde waarde van je huis

– betere geluidsisolatie

– een prachtig stukje extra natuur waar jij flink van kan genieten

– een algemeen betere levenskwaliteit

 

Dus waar wacht je nog op? Ontdek nu waarom jij moet gaan voor een voordelig groendak!