groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Een uniek groendak creëren

Een extensief groendak hoeft niet enkel te bestaan uit sedum. Groenpalet probeert steeds een ruim assortiment aan sedum te voorzien die perfect zijn voor groendaken, dit betekent niet dat alles extensieve groendaken uit sedum moeten bestaan. Er zijn meerder opties mogelijk om van uw groendak iets uniek te maken, zonder er een intensief groendak van te  maken.  

In een vorig artikel artikel spraken we al een over kruiden integreren op uw groendak. Dit is een manier om uw groendak aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Bovendien zorgt het voor nog extra voordelen zoals een verhoging van de biodiversiteit, toevoeging van lekkere geuren…

Indien u een dak hebt dat gedeeltelijk of volledig in de schaduw ligt kan u kiezen voor varens zoals de eikenbladvaren of de steenbreekvaren. Plaats hier dan wat Saxifraga arendsii of driekleurige viooltjes bij en u hebt meteen extra kleur. Ook Japanse slangenbaard is perfect om uw dak te verfraaien.

Een dak in de zon biedt veel andere opties. U kunt tussen de sedums extra Sempervivum soorten plaatsen, om de verscheidenheid nog te vergroten. Of u kunt gaan voor iets volledig anders en grassen zoals Festuca, Carex en Prairiegras combineren met de  roze bloemen van Dianthus deltoides ‘Rosea’. Op die manier geeft u uw dak een wildere, zomerse uitstraling.

Bovendien kan het plaatsen van fijne paadjes, een terras of bloembakken op uw dak het uiterlijk van uw dak volledig veranderen.

Zoals u ziet hoeft niet elk groendak er hetzelfde uit te zien. Contacteer ons gerust om uw wensen te bespreken!