groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Groendak op roofing: doe-het-zelf

Zelf een groendak op roofing plaatsen, hoe werkt dat?

Om een goed groendak te kunnen plaatsen moet je een stabiele en stevige ondergrond hebben, de meeste daken zijn stevig genoeg om een extensief groendak te dragen. Onze doe-het-zelf oplossing – sedumcassettes – behoren tot de categorie ‘extensieve groendaken’ en zijn licht van gewicht.

Mocht je toch twijfelen over de stevigheid van jouw dak dan kan je een onderzoek laten uitvoeren door een architect of ingenieur, in sommige gevallen wordt dit zelfs vergoed door je gemeente (“subsidie voor stabiliteitsonderzoek”).

Een groendak op roofing is dus perfect mogelijk. Je kan ook op EPDM en wortelwerende EPDM een groendak zelf aanleggen. Afhankelijk van het type groendak dat je kiest zal er nog een laag wortelwerende folie (ook wel: wortelvaste folie) geplaatst moeten worden voordat de rest van de opbouw kan beginnen.

Hoe plaats je zelf een groendak op roofing?

Heel eenvoudig! Met onze handige sedumcassettes kan jij super simpel een groendak zelf aanleggen. Sedumcassettes zijn plastic ‘puzzelstukjes’ gevuld met planten waarmee jij snel en praktisch zelf je groendak aanlegt. Ons doe-het-zelf groendak bestaat uit drie ingrediënten: sedumcassettes, geotextiel en keien.

Door zelf een groendak aan te leggen bespaar je ook een hoop kosten op jouw groendak, hier lees je meer over de prijs van een groendak

We hebben 10 handige tips gebundeld waarin we jou uitleggen hoe jij het beste zelf begint aan jouw groendak, ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten? Ontdek hier meer.