groendaken groenpalet logo
Groenpalet

Aanleg en onderhoud van groendaken

Een groendak beschermt je dak tegen harde en scherpe objecten

Groendak beschermt je dak: Het fungeert als stootkussen voor je dakbedekking

Een groendak heeft een heleboel voordelen, één daarvan is dat een groendak een natuurlijke beschermlaag is tegen harde en scherpe objecten. 

groendak beschermt je dak

Een dakpan van de buren die loskomt na een hevige storm? Als deze met de punt op je roofing of EPDM valt kan dat een kraak of gat in je dakbedekking veroorzaken met lekkage als gevolg. Met een groendak is dit geen probleem: Je groendak vangt als een matras de puntige uitsteeksels op. Takken die van een boom breken? Jouw groendak dient als buffer!

Sommige vogels pakken stenen op met hun snavel en laten die steen vervolgens vele meters naar beneden vallen. Zelfs het kleinste kiezeltje kan dan al veel schade aanbrengen. Bij een groendak zullen de vegetatielaag en de substraatlaag de grootste klap opvangen, waardoor jouw dakbedekking beter beschermd* is. 

Denk daarnaast ook eens aan herstellingswerken aan de woning of bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, nagels of schroeven. Je trapt er per ongeluk op en er is veel kans dat je een lek krijgt. Op een groendak daarentegen, kunnen ze weinig beschadigen. 

Wil jij meer weten over waarom een groendak mooi en voordelig is? Lees dan hier verder!

*Uiteraard is dit verschillend van geval tot geval, te veel puin (te zwaar) of een grote tak/hele boom die omvalt kan een groendak natuurlijk niet tegenhouden. Hiervoor dient een verzekering.