The Art of Creating Green

Groenpalet

  • Nederlands
  • Français
  • English

Onderhoud groendak

Onderhoud groendak

Ook wanneer uw groendak op een deskundige manier en met kwalitatieve planten is aangelegd, heeft het een minimum aan onderhoud nodig. Op die manier krijgen alle plantjes de kans om zich mooi en duurzaam te ontwikkelen en komt uw groendak volledig tot zijn recht.

Extensieve groendaken zijn onderhoudsarm

Extensieve groendaken vragen weinig onderhoud. Toch hebben de plantjes een minimum aan onderhoud nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Het is aan te raden om de begroeiing tijdens het eerste levensjaar om de drie maanden te controleren om te kijken of alle planten er goed bij staan. Daarna volstaat het om het groendak één keer per jaar te controleren.

Het onderhoud kan tijdens de eerste twee jaren na aanleg gebeuren in de lente en het najaar. Daarna volstaat één onderhoudsbeurt in de lente.

Ingezaaide planten vragen meerdere onderhoudsbeurten per jaar tot wanneer het groendak voor 90% bedekt is. Wanneer het groendak aangelegd is met voorbegroeide sedummatten volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Sluit een onderhoudscontract af met Groenpalet

Heeft u zelf geen tijd of heeft u niet meteen groene vingers? Dan sluit u best een onderhoudscontract af met Groenpalet. ​

Wij staan dan in voor een periodiek grondig onderhoud van uw groendak. Eén keer per jaar of meerdere keren, naargelang de behoefte en de toestand van uw groendak.

Wij zorgen ondermeer voor: 

  • het verwijderen van parasitaire planten en onkruid
  • het vervangen van afgestorven planten en het herinzaaien of heraanplanten van kale plekken
  • het bemesten met organische meststoffen
  • het verwijderen van dorre bladeren en andere vervuiling
  • de controle op erosie van het substraat bij hellende daken
  • een grondig algemeen nazicht van het groendak

Ook voor bestaande groendaken welke een tijdje verwaarloosd zijn, kan u ons contacteren. Wij zorgen dan in eerste instantie dat uw groendak op een professionele manier in ere wordt hersteld. Daarna gaan we over tot een periodiek onderhoud zodat uw groendak in perfecte staat blijft.

Op groendaken die al enkele jaren liggen verschijnt soms ongewenst mos. Met kalk kan je dit binnen de perken houden. De wintermaanden zijn de aangewezen periode om kalk op je dak te strooien.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.