• Nederlands
  • Français
  • English

Viburnum - Sneeuwbal

Viburnum bodnantense 'Dawn' is een tot 3m grote bladverliezende heester met een sterk opgaande vorm.

Viburnum burkwoodii is een middelgrote heester,  met een bossige opgaande vorm. Bij normale winters groenblijvend.  Breed elliptisch blad, glanzend en licht getand.

Viburnum carlesii, is een middelgrote, bladverliezende heester, afkomstig uit Korea en Japan.  Houdt van een plaatsje in volle zon of halfschaduw.

Viburnum davidii is een laagblijvende wintergroene heester afkomstig uit de bossen van West-China.

Viburnum opulus of Gelderse Roos is een krachtige, zeer winterharde struik  die hier  van oudsher thuishoort. Je vindt  hem regelmatig  in gemengde hagen en parken.

Viburnum opulus 'Compactum'', in het Nederlands de mooie, maar verwarrende naam "Gelderse roos" toebedeeld. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een dichte, ronde habitus.

Viburnum plicatum 'Watanabe'' wordt in het nederlands meestal Japanse sneeuwbal genoemd. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een bossige opgaande vorm.

Viburnum rhytidophyllum is een forse, groenblijvende heester, afkomstig uit de bossen van West en Centraal China.

Viburnum tinus 'Eve Price' is een compacte wintergroene heester. Hij kan 1 tot 2 m hoog worden en 2 tot 3m breed. Zijn blad is glimmend donkergroen, 4-8cm lang en min of meer eirond.

Viburnum Tinus ‘Purpureum’ haalt zijn naam bij de opvallende roodpaarse kleur van de nieuwe, jonge bladeren.