• Nederlands
  • Français
  • English

Persicaria - Duizendknoop

Persicaria microcephala 'Purple Fantasy' heeft een opvallend groen blad met driehoekige purper- en zilverkleurige tekening.

Bij strenge winters -15°C afdekken met een mulchlaag.

 

Persicaria microcephala 'Red Dragon' (Duizendknoop) is een sterke en eigenlijk probleemloze vaste plant, mooi als solitair in een gemengde border.

Breeduitgroeiende bodembedekkende plant met kruipende stengels, voorzien van ovallende knopen; het lancetvormige groene blad is in de herfst rood verkleurend.

Groenblijvende eerder kruipende soort, afkomstig uit Himalayagebied, mooi opstaande kolven met roze bloemen die bloeien op eind van de zomer.

 

Adderwortel groeit vanuit en kruipende wortelstok. Vanuit de wortelstok ontspringen de grote wortelbladeren.

Persicaria campanulata wordt in zijn bloeiperiode overladen met zacht roze bloemen. Het blad van deze plant  is lancetvormig en aan de onderzijde grijs behaard.

Spectaculair bloeiende soort die absoluut niet mag ontbreken uit je tuin! Deze variant bloeit met witte bloemen en geeft een speelse indruk.

Persicaria tenuicaulis heeft een roodbruine bleomstenel en een donkergroen blad met lichtere nerven. Deze plant geurt zoet en heeft vaak een nabloei in de herfst.