• Nederlands
  • Français
  • English

Overige struiken

De nederlandse naam is Kruipende herfstsering, familie van de Rhamnaceae. De bladeren zijn groen.  Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze.

Wintergroene platte bodembedekkende struik. 

Verdraagt snoei goed. Blad donkergroen. Talrijke scharlakenrode bessen in de herfst. Verdraagt schaduw

Deze groenblijvende lage struik heeft kleine blaadjes. De dwergmispel is ideaal als bodembedekker. De bloemetjes hebben een grote aantrekking op hommels, bijen en zweefvliegen.

De wintergroene brede en blauwgroene bladeren met een tintje zilvergrijs vilt zijn zo uniek dat ze door iedereen meteen herkend kunnen worden.

De kardinaalshoed Euonymus fortunei ‘Emerald ‘n’ Gold’ heeft veel bladeren met een goudgele rand die ’s winters verkleuren.

Fuchsia 'Riccartonii'is een redelijk winterharde vaste plant of halfheester met een compact opgaande vorm.

 

Lonicera nitida 'Elegant', (Struikkamperfoelie), is een wintergroene struik, wordt ongeveer 120 tot 130 cm hoog en heeft spreidende takken.

Dichte struik met bladeren die lijkt op die van hulst, roze-oranje in de lente, groen en geel gespikkeld gedurende de rest van het jaar.

Photinia fraseri Little Red Robin of Glansmispelis de kleinere uitvoering van Photinia Red Robin. Bovendien is het blad van deze soort kleiner.

De Phontinia fraseri 'Red Robin' is een opvallende bladplant. Deze groot wordende bladhoudende struik kan solitair, als haag of stamboompje gebruikt worden.

Prunus serrulata 'Amanogawa'' in het Nederlands ook wel Japanse sierkerselaar genoemd, is een middelgrote opgaande struik met een slanke en smalle kolomvormige habitus.

Deze populair geworden sierwilg valt op door zijn witgevlekte bladeren tegen een grijsgroene achtergrond (nog te herkennen in de oude benaming Salix integra albomaculata), die bij het uitlopen in h

Skimmia japonica 'Rubella' is in de winter een decoratief plantje met zijn rode bloemknopjes en groenblijvend leerachtig blad, later worden de bloempjes wit.

Spiraea japonica 'Little Princess'' wordt in het Nederlands ook wel spierstruik genoemd. Het is een kleine dwergheester met een bossige, rond opgaande vorm.

Een spierstruik of spirea is een bladverliezende struik, die vooral om de roze of rode bloemen in tuilen geliefd is. Een spierstruik bloeit lang vanaf het vroege voorjaar tot ver in de zomer.

Kransspirea Stephanandra incisa ‘Crispa’ is een laagblijvend, bodembedekkend dwergstruikje.

Bloeit later dan andere seringen. De Syringa 'Josikaea' is een rijkbloeiende sering. De Hongaarse sering boeit met donkerroze tot lilaroze geurende, opstaande pluimen.
 

Syringa meyeri 'Palibin' is een dwergsering met een bossige en compacte groei. De bladeren zijn eivormig tot elliptisch en donkergroen van kleur.