• Nederlands
  • Français

Let love grow

Let Love Grow

 

Geen groentjes meer in de liefde

 

Ken je dat gevoel wanneer je door de natuur loopt? Een wandeling door het bos maakt, een dag in een mooie kasteeltuin spendeert of een tocht door de bergen maakt?

Ken je dat gevoel van innerlijke warmte, rust en tederheid wanneer je een ontluikende bloem bekijkt?

Je krijgt een gevoel van thuiskomen, je voelt je alsof je precies op de juiste plek bent, met precies de juiste persoon.

Word jij graag wakker naast jouw grote liefde? Naast een prachtig uitzicht om nog eventjes bij weg te dromen ‘s ochtends vroeg? 

 

 

Groen = liefde

Zeg nu zelf, hoe lang zijn bloemen nu al een onderdeel van onze liefdesdans? Een boeket rode rozen geeft een onmiskenbaar signaal af aan onze naasten.

We geven graag een mooie bloem aan ons lief, omdat we die persoon zo graag zien. Maar waarom geven we niet soms ook een beetje van die liefde aan ons huis? Ons huis houdt ons warm, ons droog, ons veilig. Ons huis is een plekje vol liefde, een plek waar liefde kan bloeien en groeien. 

Ons huis verdient een deken van liefde, een warme omhelzing. Wij plaatsen deze dekens jaar in jaar uit met trots en vertrouwen. Een bos rozen plaats je beter niet bovenop je huis, maar waarom geen tapijt van liefdesvetkruid* bovenop je dak?

 

 

Draag zorg voor wat je lief hebt

Liefde uit zich in vele vormen, een knuffel na een lange dag op het werk, een kop koffie of thee vroeg in de ochtend wanneer je wederhelft wanhopig wakker probeert te worden. Een croissantje op bed, een impulsaankoop in de supermarkt omdat “ik weet dat je zo graag rozijntjes eet”. Een weekendje samen niets doen, of juist samen op stap gaan om nieuwe stukken van de wereld te ontdekken en dan snel nog even die warme jas mee pakken bij de voordeur omdat je niet wilt dat je koppige wederhelft het straks tóch koud zou kunnen krijgen.

Je beschermt je partner graag tegen vervelende situaties, je draagt zorg voor wat je lief hebt. Maar hoe beschermen we ons fijne huisje tegen vervelende invloeden van buitenaf?

 

 

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: een groendak. Deze deken van liefde houdt je huis koel in de zomer en beschermt je dakbedekking tegen de afbrekende werking van UV-straling. Daarnaast buffert het water en werkt het geluidsisolerend tegen de geluiden van regen, hagel en zelfs overvliegende vliegtuigen.

 

 

Wie goed doet, goed ontmoet

Wanneer jij zorgt voor je huis zal je huis ook blijven zorgen voor jou, je lief en je gezin. Zo zal jouw groendak er voor zorgen dat jij in de zomer comfortabel in je huis kan verblijven zonder weg te smelten of een dozijn ventilatoren op te hoeven zetten. Maar het zal er ook voor zorgen dat je in het najaar heerlijk doorslaapt wanneer het pijpenstelen regent of keihard hagelt, omdat dit groendak een geluidsisolerende buffer is die de harde geluiden absorbeert. Daarnaast verrijkt de beplanting jouw directe omgeving door voedsel te bieden aan nuttige insecten en de lucht rond je woning te zuiveren.

Kortom: een groendak is investeren in je eigen gezonde toekomst!

 

 

Let love grow

Wil jij ook investeren in je eigen toekomst? Aarzel dan niet om in contact te komen met ons: info@groenpalet.be 

 

 

* Sedum anacampseros