Toits verts – Exploitation horticole de sedums et de plantes vivaces

  • Nederlands
  • Français
  • English

Commander

Navigation

Groene vingers op de BIS beurs: van 6 tot en met 14 oktober

 

Dit jaar besloten we om een nieuwe beurs uit te proberen. We vonden dat groendaken meer dan thuishoren op een bouwbeurs. We hadden al veel positiviteit gehoord over de BIS beurs. Dus waarom niet?

Maar hoe konden we de aandacht trekken en ondertussen ons product mooi ten toon stellen? Een miniatuurhuisje plaatsen is misschien wat gewoontjes. Misschien het dak van een auto gebruiken in de plaats van het dak van een huis? Ja!

We besloten om onze stand volledig in te kleden met sedummatten en cassettes, met in het midden een auto. Deze auto bekleedden we ook met sedummatten. Moest er van bovenaf een foto genomen worden in de zalen van de expo in gent, zou onze stand een groene vlek geweest zijn. En dat is toch ook wat je wilt van je groendak? Zo veel mogelijk rustgevend groen in een wereld waar al meer dan genoeg grijs is.

Onze stand had het gewenste effect… nieuwsgierige blikken en vragen.

We waren verbaast over het enthousiasme van de bezoekers. Toen we 5 jaar geleden op een beurs stonden, leek een deel van de mensen nooit stilgestaan hebben over het toepassen van groendaken voor particuliere woningen. Maar ondertussen lijken de meeste mensen al volledig te weten wat de voordelen en toepassingen van groendaken zijn.

Ook was er veel aandacht voor het ecologische bij jonge bezoekers. Groendaken werden vroeger vaak toegepast puur voor het esthetische, maar nu krijgen we meer en meer vraag naar de toepassing van groendaken voor luchtzuivering en biodiversiteit. Natuurlijk worden de economische voordelen ook vaak aangehaald door klanten: de bescherming van de dakbedekking en verhoging van de isolatiewaarden.

We eindigden de BIS beurs met een tevreden gevoel en bladeren vol afspraken met klanten. Een geslaagde beurs dus! 

Complétez les données ci-dessous si vous souhaitez recevoir davantage d'informations sur nos produits. Nous vous répondrons ou vous recontacterons le plus rapidement possible.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Des mini-mottes de sedum

Groenpalet offre des mini-mottes de sedum variées qui peuvent être utilisées de manière pratique.

Malentendus sur les toits verts

De temps en temps, il y a d’information incorrecte qui circule au sujet du toits verts. Groenpalet essaie d'être toujours aussi honnête que possible avec ses clients.

Venez voir le sortiment Sedum le plus grand de la Belgique!
Profitez de la démonstration: 'La construction de toits verts'
Demandez un devis gratuit.

Des limaces

Des limaces peuvent être des animaux utiles, mais quand il ne reste plus rien de votre jardin potager, vous devez entrer en action. Voici quelques conseils: