Toits verts – Exploitation horticole de sedums et de plantes vivaces

  • Nederlands
  • Français
  • English

Commander

Navigation

BIS 18

The art of tasting Green

Groenpalet, The art of creating green, wordt voor één keer 

The art of tasting Green

Want wie beslist om tijdens de BIS-beurs zichzelf te verwennen met een prachtig Groenpalet Groendak krijgt er deze praktische sommelierset met een uitgelezen flesje wijn bovenop.

Wat een concentratie, deze zonovergoten wijn uit het Franse zuiden! Oogt nog piepjong, vol paars-rood. Steekspel van zwarte bes, woudvruchten, dadels en kruiden in neus en mond met mooie toetsen van kruidnagel en tijm in finale.

Wat een genot om deze loepzuivere en kruidige corbières te drinken bij de aanblik van je pas aangelegde zonovergoten groendak. Stel het je voor, een voldane werkdag, een laatste najaarzonnetje even uitblazen met je geliefde aan je zij of gewoon zalig alleen genieten van de rust die je nieuwe groene omgeving uitstraalt. We gunnen het je zo van harte. De topkwaliteit van het Groenpalet Groendak en de smaak van deze aparte sfeermaker.

 

Proef je groendak met al je zintuigen:

Zien: Een blik in de ochtend op je nieuwe groene omgeving en je bent meteen klaar voor de dag. Of gewoon zomaar, er even vertoeven en deelgenoot zijn van deze nieuwe levende omgeving, vlinders die hun weg vinden op de bloemen, vogeltjes die naarstig opzoek zijn naar voedsel,...

Horen: Of beter, niet horen: Want je groendak dempt omgevingsgeluiden zoals autoverkeer en vooral ook contactgeluiden zoals bij  hagel en regen. Zalige genieten van de stilte.

Voelen: Hoe stabiel de temperatuur is op, rond en onder je groendak. Geen hitte meer op je dak, het wordt voortaan een plekje waar het aangenaam vertoeven is. De woning blijft aangenaam koel in de zomer en doordat je groendak extreme temperaturen weert zal in de winter je isolatie efficiënter werken.

Ruiken: De bloemetjes maar ook de planten zelf verspreiden een aangenaam aroma mede dankzij de constante verdamping van het vastgehouden water.

Smaken: Met een glaasje van deze heerlijke wijn aan de lippen en zitten in een luie zetel, kan je nu ook met je smaakpapillen proeven van de heerlijke sfeer op je nieuwe groendak. Profiteer van dit uitzonderlijk aanbod.

 

De wijn is gemaakt van de verguisde, maar potentieel geweldige carignan (40%), aangevuld met gelijke delen fruitige grenache en bessige syrah. Door het van nature lage rendement in Pierres wijngaarden (35-40 hl/ha) hebben de druiven veel concentratie. Ze worden uiteraard met de hand geplukt en vervolgens in de kelder vergist, met een korte inweking.

Voor Pierre Bories moet je het leven in de bodem beschermen en druiven vol smaak te telen. Daarom gebruikt hij geen onkruidverdelgers en werkt hij alleen met organische meststoffen. Bovendien worden de druiven met de hand geplukt. Helemaal in de geest met onze eigen bedrijfsfilosofie.

De wijngaarden liggen verspreid over een veertigtal percelen in de heuvels ten westen van Boutenac, één van de beste terroirs in de Languedoc.

Van de hier geoogste, biologisch geteelde Carignan, Syrah en Grenache druiven maakt Pierre robuuste rode wijnen.

In zijn acht hectaren tellende wijngaard in het dorpje Garrigues - een heel toepasselijke naam! - componeert Pierre Bories deze prachtwijn.

SMAKELIJK!

 

 

Complétez les données ci-dessous si vous souhaitez recevoir davantage d'informations sur nos produits. Nous vous répondrons ou vous recontacterons le plus rapidement possible.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Des mini-mottes de sedum

Groenpalet offre des mini-mottes de sedum variées qui peuvent être utilisées de manière pratique.

Malentendus sur les toits verts

De temps en temps, il y a d’information incorrecte qui circule au sujet du toits verts. Groenpalet essaie d'être toujours aussi honnête que possible avec ses clients.

Venez voir le sortiment Sedum le plus grand de la Belgique!
Profitez de la démonstration: 'La construction de toits verts'
Demandez un devis gratuit.

Des limaces

Des limaces peuvent être des animaux utiles, mais quand il ne reste plus rien de votre jardin potager, vous devez entrer en action. Voici quelques conseils: